CONTACT

Wij zijn The Melanin Clinic®. Bij ons weet je zeker dat je aan het juiste adres bent als het gaat om jouw prachtige donkere huid. Wij helpen je graag en adviseren je met specialistische kennis.
Je bent welkom in onze salon maar wij werken alleen op afspraken.
- Maandag gesloten
- Dinsdag 10:00 – 17:00
- Woensdag 10:00 – 17:00
- Donderdag 15:00 – 21:00
- Vrijdag 10:00 – 17:00
- Zaterdag 09:00 – 15:00
- Zondag gesloten
Voor vragen of opmerkingen zijn wij telefonisch bereikbaar of via email. Heb je een vraag? Stel ze gerust.
Telefoonnummer: +31653633629
Email adres: info@themelaninclinic.nl
KvK: 68616139
Veelgestelde vragen | Brow Treatments
Hoelang blijft de (henna)verf zitten?
De verf kan tot 6 weken in de wenkbrauwharen zitten. De daadwerkelijke duur verschilt per persoon. De dikte en hoeveelheid wenkbrauwhaar heeft hier onder andere invloed op. Vaste klanten komen gemiddeld elke
Kan de Full Brow Treatment ook worden uitgevoerd als ik weinig wenkbrauwhaar heb?
Dit is mogelijk. Mits jouw wenkbrauwharen heel erg dun zijn of toch net te weinig zijn. Indien dit het geval is, gaan wij samen een plan opstellen om ze eerst te laten groeien. Daarna gaan wij beginnen met het verven van de wenkbrauwharen.
Welke wenkbrauwverf wordt er gebruikt?
Er wordt gebruik gemaakt van speciale wenkbrauwverf die de wenkbrauwharen en donshaartjes intensief verven. De verf is beschikbaar in 8 verschillende tinten.
Pakt de verf ook de huid mee?
Over het algemeen pakt de verf de wenkbrauwharen en donshaartjes mee. Deze donshaartjes zijn hele minuscule haartjes die amper te zien zijn. Hierdoor lijkt het alsof de huid wordt meegepakt. De verfresten kunnen de eerste dagen op de huid blijven zitten. Jouw huid vervelt dagelijks waardoor deze restjes al gauw niet meer te zien zijn.
Waar moet ik op letten als ik kom voor een behandeling?
Het is belangrijk om vooraf jouw wenkbrauwen niet te epileren. Hoe meer wenkbrauw haar er beschikbaar is, hoe mooier de vorm gemaakt kan worden en de verf de haartjes kan pakken. Er wordt gewerkt met talkpoeder en olie, make-up wordt hierdoor afgeraden. Mocht je wel met make-up komen naar je wenkbrauw afspraak. Neem dan wat mee om de make-up achteraf te kunnen bijwerken.
Welke wax wordt er gebruikt tijdens de behandeling?
Er wordt gebruik gemaakt van honing wax. Deze wax is geschikt voor alle huidtypen.
Is er een kans op huidirritatie van de wax of verf?
De kans op een huidreactie is nihil maar niet uitgesloten. Indien dit het geval is wordt er persoonlijk instructie gegeven om de huid na te behandelen.
BEKIJK TREATMENTSVeelgestelde vragen | Microshading Brow Treatment
Voor wie is de behandeling af te raden?
De behandeling is af te raden voor diabetespatiënten, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen met: hemofilie, chronische huidziekte, immuunstoornis en hart -en vaatafwijkingen.
Doet de behandeling pijn?
Voor én tijdens de behandeling wordt de huid verdoofd door middel van een verdovingscremé. Dit zorgt ervoor dat de pijn veel minder wordt. De ene persoon voelt helemaal niets en de andere persoon voelt de naald lichtjes. De verdovingscrème kan gedurende de behandeling herhaaldelijk worden aangebracht om de pijn te verdoven. Goed om te weten is dat de verdovingscremé lidocaïne bevat..
Wat is een Informed Consent?
Een Informed Consent is een formulier waarop vragen staan die voorafgaand aan de behandeling ingevuld dient te worden. Eventuele contra-indicaties worden doorgenomen en daarnaast wordt er toestemming gegeven aan voorwaarden die bij de behandeling komen kijken.
Kan de behandeling ook bij chemotherapie?
Dit is mogelijk. Wel wordt aangeraden om de behandeling uit te laten voeren voor de chemotherapie. Op deze manier kan de vorm mooi worden afgestemd op de dan nog aanwezige wenkbrauwhaartjes. Toestemming van de arts is verplicht.
Kan ik na de behandeling gelijk de zon(nebank) in?
De eerste twee weken moeten de wenkbrauwen worden beschermd tegen de zon en is zonnen of gebruik maken van de zonnebank niet toegestaan.
Ik heb nog meer vragen over de behandeling!
Voor eventuele overige vragen kan er altijd contact worden opgenomen. Dit kan telefonisch of per mail. De voor -en nazorgformulieren geven overigens ook veel belangrijke informatie. Hier dien je je aan te houden.